Tojásmentes Répatorta
A világ legfinomabb répatortája receptjét osztom meg most.
Hozzávalók
2 csésze finomliszt
1 csésze barna cukor
1 csipet só
1 tasak sütőpor
1-2 csipet fahéj
1-2 csipet szerecsendió
1-2 csipet gyömbér
2 nagyobb sárgarépa apróra reszelve
1 marék dió összetörve (NEM DARÁLVA!!!)
fél csésze étolaj
1 csésze frissen facsart narancslé
vanília kivonat
Elkészítés
1. lépés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra
2. lépés: Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tortaformát
3. lépés: Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, cukor, vanília, fűszerek (dió kivételével)
4. lépés: Egy kisebb tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat: répa, olaj, narancslé
5. lépés: A nedves hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz, keverjük simára, majd adjuk hozzá a diót
6. lépés: Ha túl száraz az alapanyag, akkor adjunk hozzá még egy kis narancslevet. DE NE LEGYEN FOLYÓS, piskótatészta anyagú legyen
7. lépés: Öntsük bele a masszát az előre elkészített tortaformába, és 40 percig süssük
8. lépés: FONTOS!!! 30 perc után ellenőrizzük, hogy nem nagyon pirul-e a teteje. Ha igen, akkor takarjuk le fóliával, és süssük tovább
9. lépés: Rácsra tesszük hűlni, ha kihűlt, akkor egy nagy tányérra
10. lépés: Addig készítsük el a mázat a tetejére
Máz
25 dkg mascarpone
5 dkg teavaj
15 dkg porcukor
1 narancshéj reszelt héja
1 narancshéj kifacsart leve
Az alapanyagokat összekeverjük. Egy kicsit híg masszát kapunk, de ez nem baj. Rákenjük a torta tetejére, majd hűtőben legalább negyed órát pihentetjük, ettől megdermed a máz a tetején.
Magazin cikkek