Tiffin, a keksz-csoda

Tiffin, a keksz-csoda


A tiffin sütés nélkül elkészíthető kekszes-csokis sütemény, ami az angol királynő asztaláról sem hiányozhatott. Az egykori királyi séf, Darryn McGrady kotyogta ki a nagyvilágnak, hogy II. Erzsébetnek mi volt a kedvenc édessége.

 

Íme, a recept!

Hozzávalók:

25 dkg vajas keksz
12 dkg vaj
12 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé
1 db tojás
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez

A mázhoz:
25 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés:

1. Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük.

2. A kekszet nagyobb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott étcsokoládét. Belekeverjük a tojást, majd a kekszdarabokat. A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben tároljuk.

3. A mázhoz a többi csokit felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, majd egyenletesen leönjük a megolvasztott csokival. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk. 

 

Ha segítségre van szükséged az elkészítéshez, nézd meg a videót ITT!

 

 

Forrás:    

Recept: mindmegette.hu

Kép: allrecipes.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....