Tiffin, a keksz-csoda
A tiffin sütés nélkül elkészíthető kekszes-csokis sütemény, ami az angol királynő asztaláról sem hiányozhatott. Az egykori királyi séf, Darryn McGrady kotyogta ki a nagyvilágnak, hogy II. Erzsébetnek mi volt a kedvenc édessége.
Íme, a recept!
Hozzávalók:
25 dkg vajas keksz
12 dkg vaj
12 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé
1 db tojás
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez
A mázhoz:
25 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük.
2. A kekszet nagyobb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott étcsokoládét. Belekeverjük a tojást, majd a kekszdarabokat. A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben tároljuk.
3. A mázhoz a többi csokit felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, majd egyenletesen leönjük a megolvasztott csokival. Megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk.
Ha segítségre van szükséged az elkészítéshez, nézd meg a videót ITT!
Forrás:
Recept: mindmegette.hu
Kép: allrecipes.com
Magazin cikkek