Saját bárban étkeznek a mókusok

Saját bárban étkeznek a mókusok


Michael Dutko már nyáron felkészült a télre, és egy szabadtéri bárt épített a környékbeli mókusok számára, bőségesen ellátva őket kesudióval és pekándióval.

Az ohiói Hilliard-ban élő Michael Dutko a szomszédai mókusproblémáit akarta megoldani azzal, hogy egy gyülekezőhelyet hozott létre a szőrös kis állatok számára. A hobbi-fafaragó Dutko élete nagy részében fából készít művészeti és háztartási cikkeket, sőt a Duke Harmon Woodworking YouTube-csatornáján be is mutatja azokat.

Legnépszerűbbé váló munkája a kertje hátsó részébe épített fából készült szerkezet mókusok számára, amely úgy néz ki, mint egy valóságos bár, de a neve – Nutty Bar – is utal arra, hogy a házigazda itt sör helyett dióféléket, pisztáciát, és mandulát adagol a "vendégeknek". A férfi több mint 16 órát töltött a bár tervezésével, építésével és csiszolásával, ebből öt és fél órát fordított a fa vágására, nyolc órát a tervezésre és az építkezésre, három órát pedig a festéssel és a befejezéssel volt elfoglalva.

 

 

 

Dutko azért döntött úgy, hogy létrehoz a mókusoknak egy ilyen szerkezetet, mert a szomszédai madarak megfigyelésével szerették volna szabadidejüket tölteni, de a túl sok rágcsáló az útjukban állt. A mókusok megették a madáretetőkbe kitett magvakat, és ez elszomorította a férfi szomszédságában élő nőt és lányát. Az etető létrehozásával nekik akart segíteni azzal, hogy elcsalogatja a kitett madáretetőktől a mókusokat, aminek tartalmát aztán a madarak szabadon élvezhetik. Szomszédainak nem árulta el tervét, így ők csak akkor tudták meg, amikor már elkészült.

 

 

 

 

Dutko július közepén kezdte el építeni a szabadtéri mókusszerkezetet, amelyet az apró kis vendégek körbeülhetnek, mintha egy valódi bárban lennének.

A mókusok hét különböző fogásból választhatnak, amelyet Dutko viccesen sörfélékről nevezett el: Cashew Dunkel, Peanut Pilsner, Almond Ale, Walnut Stout, Sunflower Saison, Pecan Porter and Pistachio Pale Ale.

 

 

 

Dutko egy videóban dokumentálta kreatív folyamatát, amelyet augusztus 7-én közzé tett YouTube-csatornáján, és sokan lelkesedtek az ötletért, többen írtak pozitív kommenteket.

"Ez volt az egyik legcukibb dolog, amit valaha láttam” – írta az egyik felhasználó. – "Arról van szó, hogy a mókusok saját társalgót kapnak."

A bárról a videó ITT tekinthető meg.

 

"Számomra szürreális, hogy ekkora hatást tudtam elérni azzal, hogy oly keveset csináltam valamivel, amit annyira szeretek" – mondta Dutko. – "Nagyon csodálkozom. Az emberek olyan kedvesek és pozitívak voltak. És a gyerekeim is határozottan imádják, mindig figyelik, ahogy a mókusok dióval tömik az arcukat, és szerintük ez olyan aranyos."

Mint minden valamirevaló bárban, itt is van mellékhelyiség, ami külön van a férfi és női vendégeknek, Dutko ezt viccesen "Dió" és "Nem dió" kiírással jelölte.

 

 

 

Amióta megosztotta mókusbárját sokan érdeklődnek iránta, ezért úgy döntött, hogy a szerkezet szabadalmaztatását kéri. A férfi azt tervezi, hogy 175 és 200 dollár között eladja, de kisvállalkozása részeként folytatja az egyedi szerkezetek építését.

Ami még ennél is fontosabb Dutko számára, hogy a hátsó udvari "bár" nagyon megörvendeztette madárfigyelő szomszédait, akik így kedvükre gyönyörködhetnek szárnyas barátaikban.

 

 

Forrás:

Insider.com

Képek: Michael Dutko

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....