Narancsos-tejszínes répakrémleves

Narancsos-tejszínes répakrémleves


Téli, nyári hónapokra legjobb egy finom krémleves.

 

Hozzávalók:

  • 6 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 db narancs kifacsart leve
  • 2 ág kakukkfű
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 db citrom kifacsart leve

 

Elkészítés:

1. lépés: A zúzott fokhagymát és a gyömbért a vajon, vagy kókuszolajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, felszeletelt sárgarépákat is hozzáadjuk, és nagy lángon enyhén pirítjuk.

 

2. lépés:A korianderrel és a fahéjjal megszórjuk, sózzuk, átkeverjük, és annyi folyadékkal, ami egy ujjnyival ellepi lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.

 

3. lépés: A narancsok levének háromnegyedét hozzákeverjük, és a kakukkfű ágakat is beletesszük, 1-2 percig főzzük még, majd a tejszínt is hozzáöntjük, és botmixerrel pürésítjük (kakukkfű ágakat kivesszük).

 

4. lépés: A tűzről levesszük, és a maradék narancs levét, illetve a citrom levét hozzákeverjük, ha túl sűrű a levesünk, folyadékkal (víz) hígítjuk.

 

 

Forrás:

Kép: stirringmyspicysoul.com

Recept: mindmegette.hu /mme

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....