Narancsos-tejszínes répakrémleves
Téli, nyári hónapokra legjobb egy finom krémleves.
Hozzávalók:
- 6 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- csapott teáskanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál só
- 2 db narancs kifacsart leve
- 2 ág kakukkfű
- 1,5 dl tejszín
- 1/2 db citrom kifacsart leve
Elkészítés:
1. lépés: A zúzott fokhagymát és a gyömbért a vajon, vagy kókuszolajon megfuttatjuk, majd a megtisztított, felszeletelt sárgarépákat is hozzáadjuk, és nagy lángon enyhén pirítjuk.
2. lépés:A korianderrel és a fahéjjal megszórjuk, sózzuk, átkeverjük, és annyi folyadékkal, ami egy ujjnyival ellepi lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük.
3. lépés: A narancsok levének háromnegyedét hozzákeverjük, és a kakukkfű ágakat is beletesszük, 1-2 percig főzzük még, majd a tejszínt is hozzáöntjük, és botmixerrel pürésítjük (kakukkfű ágakat kivesszük).
4. lépés: A tűzről levesszük, és a maradék narancs levét, illetve a citrom levét hozzákeverjük, ha túl sűrű a levesünk, folyadékkal (víz) hígítjuk.
Forrás:
Kép: stirringmyspicysoul.com
Recept: mindmegette.hu /mme
Magazin cikkek