Hideg uborkaleves

A hideg uborkaleves főzés nélkül, pár perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 nagy kígyóuborka
- 3 bögre joghurt
- 1 teáskanál alap maszala
- késhegynyi szerecsendió
- késhegynyi fehér bors
- 2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje vagy kapor
Elkészítés:
A meghámozott uborkát reszeljük le és sózzuk be. Hagyjuk állni legalább fél órán át. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a sós levet.
Öntsük az uborkára a joghurtot, szórjuk rá az alap maszalát, a reszelt szerecsendiót és az őrölt fehér borsot. Turmixoljuk le és szórjuk meg a levest a koriander zöldjével vagy kaporral.
Jól behűtve hidegen tálaljuk.
Forrás:
wikibooks.org
Kép: bbcgoodfood.com
Tetszett a cikk?
Magazin cikkek

Zöldségek kutyáknak
Állati vegák, Állatvédelem
15 kutyabarát zöldség, amit bátran adhatunk hűséges társunknak.

A szakértő megmondja…
Diéta, Tippek, ötletek
A diéta szabályai, amiket nyugodtan megszeghetsz, legalábbis a táplálkozási szakértő szerint.

Lángos vegakolbásszal töltve
VegaReceptek, Egyéb receptek
Ezt a receptet egy tévéműsorban láttam néhány évvel ezelőtt, azóta gyakran készítem.

Mézes krémes, vagy Mézes zserbó
VegaReceptek, Desszertek
Mi a különbség a két isteni sütemény között? Vajon az igazi mézes krémes tetején van csokoládémáz?

Diéta vagy életmódváltás?
Diéta, Tippek, ötletek
Mi a különbség a diéta és az életmódváltás között? Melyiket válasszam? Tippek és tanácsok.

Narancsos-tejszínes répakrémleves
VegaReceptek, Előételek, levesek
Téli, nyári hónapokra legjobb egy finom krémleves.

Mi is pontosan a görög joghurt?
Egyéb érdekességek, Információk
Nem minden görög joghurt származik Görögországból.

Süssünk sósat
VegaReceptek, Desszertek
Három sós finomság receptjét válogattam össze a kedvenceim közül.

Tiffin, a keksz-csoda
VegaReceptek, Desszertek
II. Erzsébet királynő ezt a süteményt szerette legjobban.