Hideg uborkaleves
A hideg uborkaleves főzés nélkül, pár perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 nagy kígyóuborka
- 3 bögre joghurt
- 1 teáskanál alap maszala
- késhegynyi szerecsendió
- késhegynyi fehér bors
- 2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje vagy kapor
Elkészítés:
A meghámozott uborkát reszeljük le és sózzuk be. Hagyjuk állni legalább fél órán át. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a sós levet.
Öntsük az uborkára a joghurtot, szórjuk rá az alap maszalát, a reszelt szerecsendiót és az őrölt fehér borsot. Turmixoljuk le és szórjuk meg a levest a koriander zöldjével vagy kaporral.
Jól behűtve hidegen tálaljuk.
Forrás:
wikibooks.org
Kép: bbcgoodfood.com
Tetszett a cikk?
Magazin cikkek
Spenótos-ricottás lasagne
VegaReceptek, Egyéb receptek
Könnyen, gyorsan elkészíthető, főételnek is kiváló a nagyon finom lasagne.
Mézes krémes, vagy Mézes zserbó
VegaReceptek, Desszertek
Mi a különbség a két isteni sütemény között? Vajon az igazi mézes krémes tetején van csokoládémáz?
Természetes vitaminforrásaink, 11. rész
Egészség, Vitaminok
Honnan szerezd be a napi B7-vitamin szükségletedet, ha vegetáriánus vagy? S más érdekességek.
Természetes vitaminforrásaink, 5. rész
Egészség, Vitaminok
Honnan szerezd be a napi K-VITAMIN szükségletedet, ha vegetáriánus vagy? S más érdekességek.
Narancsos-tejszínes répakrémleves
VegaReceptek, Előételek, levesek
Téli, nyári hónapokra legjobb egy finom krémleves.
Karfiol vadas spagettivel
VegaReceptek, Főételek
A karfiol vadas nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.
A legértékesebb növényi fehérjeforrás
Zöldségkosár, TOP infók
Már az indiánok is fogyasztották a zöldbabot, ami a legjobb zöldség a zsírpárnák ellen.
Az egészséges multivitamin
Zöldségkosár, TOP infók
A savanyú káposztának a leve is tele van vitaminokkal.
Hideg uborkaleves
VegaReceptek, Előételek, levesek
Főzés nélkül, pár perc alatt elkészíthető a finom leves.