Hideg uborkaleves


A hideg uborkaleves főzés nélkül, pár perc alatt elkészíthető.


Hozzávalók:

  • 2 nagy kígyóuborka
  • 3 bögre joghurt
  • 1 teáskanál alap maszala
  • késhegynyi szerecsendió
  • késhegynyi fehér bors
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje vagy kapor

 

Elkészítés:

A meghámozott uborkát reszeljük le és sózzuk be. Hagyjuk állni legalább fél órán át. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a sós levet.

Öntsük az uborkára a joghurtot, szórjuk rá az alap maszalát, a reszelt szerecsendiót és az őrölt fehér borsot. Turmixoljuk le és szórjuk meg a levest a koriander zöldjével vagy kaporral.

Jól behűtve hidegen tálaljuk.

 

 

Forrás:

wikibooks.org

Kép: bbcgoodfood.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....