Az uborkaevő macska története

Az uborkaevő macska története


A képeken látható macska kedvence az uborka.

 

2015-ben egy új divat lépett életbe: a macskák gazdijai azon gondolkodtak, hogy vajon mi történik akkor, ha egy uborkát helyeznek el kedvencük mögé. A legtöbb macska figyelmen kívül hagyta a kísérletet és nem foglalkozott a zöldséggel. Volt azonban olyan is, aki egészen magasra szökellt a levegőben, amikor meglátta. Ezeket a videókat aztán megosztották a neten, és ennek hatására egyre többen akadtak, akik otthon is kipróbálták kedvenceiken, mennyire harap a zöldségre. A többnyire vicces, interneten terjedő videókból kiderült, hogy vannak olyan macskák, akiknek teljesen mindegy, hogy húst, vagy uborkát tálalnak nekik, sőt akadt olyan is, aki egyenesen rajongott az uborkáért.

Az egyik ilyen macska, a Finnországban élő Mauri. Egyszer a gazdija, Heli egy élelmiszerboltban uborkát vásárolt, és annak megízleléséből bizony Mauri sem maradhatott ki. „Mauri kiscica kora óta mindig nagyon kíváncsi volt minden ételre, amit készítek, és általában megkóstol egy-egy darab sajtot, vagy húst. Amikor szendvicset készítek magamnak, annak tetején uborkaszeletek vannak, ő pedig rendkívül kíváncsi rá. Mivel az uborka nem veszélyes a macskák számára, ezért időnként adok neki egy keveset. Szereti, ha ropogós.”
 

Hogy lássa, Mauri reagál-e bármilyen más, az uborkához hasonló zöldségfajtára, Heli elrejtett egy uborkát a rengeteg cukkini között... 

Mauri körbeszimatolt a cukkinik között és szinte pillanatok alatt megtalálta kedvenc zöldségét.

 


 

Az aranyos macskának még egy uborka alakú kedvenc játéka is van, és szívesen ölelgeti. 

Heli piacra dobott néhány terméket, amin Mauri van és uborkát eszik.


 

„Soha nem gondoltam arra, hogy ez furcsa, hogy Mauri szereti az uborkát, mert régen volt egy kutyám, aki szintén szerette. Számomra ez mindig normális és természetes dolog volt” – osztotta meg Heli. – „Csak miután elkezdtem közzétenni videókat, amint uborkát lop a bevásárlótáskámból (mert szerintem ez nagyon vicces volt), rájöttem, hogy Mauri egy egészen különleges macska az uborka megszállottságával.”

 

 

Heli tovább mesél: „Az esetek 90%-ában csak otthon pihenünk. Úgy él, mint egy normál házimacska. Nyáron szeretjük felfedezni a közeli parkokat és erdőket. Gyakran utazunk vonattal is, hogy meglátogassuk a családomat, akik 4 órás vonatútra laknak tőlünk. Mauri egy kis híresség itt, Finnországban. Többször szerepelt az országos tévében és a hírekben, és néha meghívást kapunk, hogy látogassunk el vele a helyi kávézókba.”

 

 

Forrás:

boredpanda.com

Képek: mauriandcucumbers / Instagram

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

....